tisdag, oktober 27, 2009

"Skatter, skatter, underbara skatter!"

Jag har tidigare i bloggen redovisat hur mycket sossarna, vänstern och miljöpartiet vill höja skatterna om de fått bestämma över statsfinanserna.

Samma partier har nu gått ut lokalt och meddelat att de tänker höja skatten med 60 öre om de vinner kommunvalet i Stockholm. Det motsvarar ungefär 1500 kronor per år för en normalinkomsttagare, eller 3000 kronor i en familj med två vuxna.

Då snittet på S-V-MP:s skattehöjning i rikets statsbudget var 3 407 kr per invånare och år, så innebär detta besked att en familj med två vuxna och två barn i Stockholm kallt ska räkna med 16 000 - 17 000 kronor i höjd skatt per år, om S-V-MP vinner kommunvalet och riksdagsvalet nästa år.

Till denna ökade börda ska också läggas förslagen om återinförd fastighetsskatt. Att rösta på vänsterexperimentet blir en dyr affär, även för oss i Kalmar län, eftersom snittet på 3 407 kr i höjd skatt per invånare i högsta grad gäller även oss.

Genom att så radikalt höja skatterna minskar man enskilda människors köpkraft. Sossarnas, vänsterns och miljöpartiets förslag är ett utmärkt sätt att förlänga lågkonjunkturen. De väljare som tvärtom vill att Sverige ska ta sig ur lågkonjunkturen bör rösta på ett Alliansparti.

Inga kommentarer: