söndag, november 01, 2009

Nytt parti på g?

Läser hos Sveriges Radio att Mohamed Omar vill "starta ett parti som förenar alla så kallade antisionister i Sverige, där även nazister är välkomna".

Partiprogrammet för ett sådant parti skulle förmodligen innehålla åsikter som Omar själv står för, som att "sionismen" är det största hotet mot Sverige, att homosexualitet är en sjukdom, och att terrorattackerna den 11 september 2001 var en sionistisk konspiration orkestrerad av Mossad.

Man undrar ju, som Johan Ingerö gjorde i juli, om inte allt är en genialisk bluff. Hur eller hur så finns det nog ett antal aktörer inom media och politiken (läs ett annat inlägg av Ingerö för exempel) som idag ångrar sina, i tid inte alltför avlägsna, hyllningar till Omar.

Huruvida grogrund för ett sådant parti verkligen finns kan inte jag avgöra. Men jag vet att det dessvärre finns företrädare för demokratiska partier som, förmodligen i jakt på sympatier från alla möjliga väljargrupper, har underlåtit att markera mot förekomsten av antisemitiska budskap vid t ex demonstrationer. Genom sådan underlåtenhet kan en grogrund skapas.

Uppdatering:
Gulan Avci skriver också om Omars parti. Liksom Seved Monke och Adam Cwejman.

Inga kommentarer: