tisdag, oktober 11, 2011

Demokratin i Kalmar - rutten eller genomrutten?

Peter Akinder, politisk chefredaktör på Östran, går idag ner i spagat på ledarsidan.

Å ena sidan välkomnar han en förundersökning mot Håkan Juholt för att en gång för alla slå fast huruvida sjabblet med hyresbidraget var brottsligt. Å andra sidan varnar han för att en polisanmälan - och därmed förundersökning - mot KSRR:s ordförande Steve Sjögren (S) riskerar att slå tillbaka på anmälarna om Sjögren inte fälls.

Akinder må vara socialdemokrat, men idag är han kluven som vore han folkpartist.

* * *

Kaoset kring KSRR fortsätter. En del uttalanden som görs i denna artikel är helt hårresande. Bland annat får vi veta att det viktiga är inte att man följer lagar och regler, utan om folk bryr sig om ifall man följer lagar och regler. Värre än Svinarp, menar Jonas Löhnn (MP) i en annan artikel. Jag kan bara hålla med, det verkar finnas en hel hög Lars-Göran Bengtssons i Kalmarsundsregionens Renhållares fullmäktige och styrelse.

* * *

Men den - åtminstone potentiellt - mest uppseendeväckande artikeln är den om Salves ekonomi, fastighetsägarnas köp och återköp av marken, och kopplingen till avskedandet av KSRR:s förre förbundschef. Läs den! Om det som Löhnn säger Östran skriver är sant så är det ännu ett bevis för hur oerhört illa ställt det är med demokratin i sossestyrda Kalmar kommun.

Jag skrev redan inledningsvis i KSRR-härvan att något kändes skumt. Ifall Steve Sjögren agerat torped åt någon annan förklarar det en del, bland annat varför vissa personer försvarat honom trots alla snedsteg...

* * *

Till sist: vad gäller grävande journalistik visar Östran verkligen var skåpet ska stå.

Inga kommentarer: